Penamaan Calon PRK DUN Penanti.

Penamaan calon Pilihanraya Kecil  (PRK) Dun Penanti petang tadi berjalan lancar dan baik tanpa ada sebarang ketegangan mahupun kekecohan. Jumlah penyokong Pakatan Rakyat yang hadir dalam jumlah hampir 3000 orang menyaksikan sokongan rakyat terhadap Pakatan Rakyat tetap sama dan tidak pernah luntur.

Namun terdapat juga cakap – cakap yang mengatakan kehangatan hari penamaan calon PRK Dun Penanti kali ini tidak sehebat PRK Parlimen Parmatang Pauh tempoh hari. Bagi aku, memang tidak akan ada PRK yang mampu menyaingi PRK Permatang Pauh 26 Ogos 2008 yang lalu kerana PRK tersebut adalah “IBU SEGALA PILIHANRAYA KECIL”.

Antara faktor yang paling ketara yang menyebabkan penamaan calon PRK Dun Penanti tadi kurang “panas”, adalah disebabkan ketiadaan calon Umno dalam persaingan kali ini. Tidak ada jeritan “Altantuya” atau “Monggolia” pada hari penamaan calon petang tadi.

Apa pun, dengan tamatnya penamaan calon petang tadi dengan 5 mengemukan borang pertandingan dan hanya 4 yang layak bertanding dan satu ditolak SPR, menandakan bermulanya tempoh kempen bagi PRK Dun Penanti hinggalah jam 12 tengah malam 30 Mei 2009.

Malam ini, akan berlangsung ceramah umum yang melibatkan YB Dato Seri Anwar Ibrahim, YAB Dato Seri Hj Haji Nizar Jamaluddin dan YAB Lim Guan Eng. Saya akan terus membuat liputan sepanjang tempoh kempen ini untuk maklumat sekelian pembaca.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: