KEGANASAN POLIS SEJAK NAJIB JADI PM

Semenjak Najib menjadi PM di Malaysia, samaada kita sedar atau tidak dia menggunakan Polis untuk memberi tekanan yang hebat kepada pihak Pakatan Rakyat. Samaada kita sedar atau tidak, pada hari ini pihak Pakatan Rakyat menerima tekanan yang agak hebat dari pihak Polis dan ini adalah antara peristiwanya:

  • 5 Mei 2009, 14 aktivis ditahan dihadapan balai polis Brickflied kerana mengadapan upacara menyalakan lilin.
  • 6 Mei 2009, Naib Presiden PAS Mat Sabu ditangkap oleh 10 orang SB tanpa ada waran, dipercayai atas rancangan PAS untuk mengadakan Solat Hajat pada 7 Mei 2009.
  • 7 Mei 2009, Polis menangkap berpuluh – puluh penyokong Pakatan Rakyat, ADUN, MP serta pemimpin tertinggi Pakatan Rakyat.
  • 7 Mei 2009, Polis telah menceroboh masuk Dewan Undangan Negeri Perak dan mengheret speker keluar dari dewan dengan cara tidak siuman serta memukul ahli dewan undangan negeri Pakatan Rakyat Perak.
  • 7 Mei 2009, hampir 10 orang ditangkap di hadapan Dewan Sri Pinang Pulau Pinang kerana menyalakan lilin serta berpakaian hitam.
  • 9 Mei 2009, polis terus menekan majlis sambutan 10 tahun KeAdilan Bandar Tasik Puteri bersama DSAI dengan merobohkan khemah-khemah yang didirikan sehingga terpaksa ditukar venue.
  • 9 Mei 2009, Speaker yang diheret, S. Sivakumar bersama dengan Datuk Ngeh Koo Han sebentar tadi telah ditahan oleh polis kerana menyiarkan tayangan video sidang DUN sewaktu majlis makan malam DAP di Stiawan Perak. Kesemua mereka kini ditahan di Ibu Pejabat Polis Daerah Manjung.

Selepas ini mungkin banyak lagi keganasan polis yang akan berlaku terhadap Pakatan Rakyat, dan semua ini pastinya atas arahan Umno/Barisan Nasional yang dikepalai oleh Najib!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: