Umno Pakai Bomoh Untuk Hadapi Sidang DUN 7 Mei ini

KUALA LUMPUR, 4 Mei (Hrkh) – Pengerusi Kelab Penyokong Kerajaan Negeri Perak Pakatan Rakyat (BBC-PR) Drs. Kahlil Idham Lim hari ini mempertahankan kenyataan yang dibuat semalam berhubung tindakan Dr Zambry Abdul Kadir membenarkan Dewan Negeri dimasuki oleh “bomoh” untuk menjampi kerusi speaker

“Pada kesempatan ini saya ingin memberi penjelasan dan penegasan sekali lagi bahawa saya bukan orang yang mudah mengeluarkan kenyataan tanpa ada bukti dan alasan yanag kukuh.

“Oleh itu dalam persoalan ini saya mengulangi sekali lagi pendirian bahawa Dewan Negeri telah dimasuki oleh “Bomoh” dan saya mempersoalkan pihak yang bertanggung jawab kepada dewan negeri pada masa ini,” katanya dalam blognya.

Apa kes ni….sampaiĀ  guna bomoh2 plak…memang jelas la Umno ni sesat dunia dan akhirat….

Advertisements

4 Responses to “Umno Pakai Bomoh Untuk Hadapi Sidang DUN 7 Mei ini”

 1. kerengge Says:

  Manusia bila dah hilang akal akan buat apa saja…kuasa dan wang adalah penyebab manusia durjana tak kenal haram lagi…

 2. hary Says:

  bomoh mana ada kuasa. kenapa duk percaya kat bomoh. bila tuhan mengizinkan terlaksana hajat dan doa bomoh, bukan bereti itu adalah kebaikan, mungkin itu untuk lebih menyesatkan mereka. so, eloklah kalau kita serahkan kepada empunya alam ini.
  memang untuk mencaoai sesuatu, kita kena berusaha, tapi wajib nilai adakah sandaran kita kepada selain dari yang maha berkuasa, atau kita merasa sangat berkebolehan kerana setiap keadaan terjadi bersamaan dengan kepala kita, sama dengan hajat kita, matlamat kita. hingga kita nampak apa kita sebut, barang jadi. kita lupa bahwa kita hanyalah hamba yang amat daif sekali, tiada ingat bahawa kebarangkalian anadaian terjadi hajat yang selalu mengikut hajat kita, kini akan menjerut kedalam jerat kematian kita tanpa apa apa peluang untuk bertaubat apada nya.

 3. hary Says:

  memang bomoh, kalau diibaratkan seorang doktor yang pakar, yang jinak hati kepada tuhan, taqwa pada tuhan, kuat amal ibadatnya, maka itu diharuskan, lagipun hanya mutu yang kenal manikam. bomoh,tabib, doktor, mereka mendalami ilmu ilmu tertentu dan tidak pula boleh dipelajari oleh semua orang. kalau ilmu itu digunakan pada jalannya, harus…. tapi bukan semua manusia mampu menghadapi segala dugaan, cabaran,ujian yang akan menyesatkan. kalau tak berkemampuan, elakkandaripada bomoh. tapi minta bantuan bomoh yang tak menyesatkan, mesti menyandarkan pada bebarpa prinsip. antaranya:
  1. ilmu al quran
  2. hadis dan sirah rasulullah
  3. amalan kebanyakan ulamak mu’tabar
  4. sentiasa berharap, takut pada tuhan

 4. chomelwangi@hotmail.com Says:

  Biarkanlah mereka pakai bomoh, kita hanya berserah kepada ALLAH YANG MAHA BESAR. ALLAH senantiasa melihat akan apa yang kita lakukan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: