Panas semakin panas…Malaysia Baru akan muncul!!

Maklumat yang diperolehi, Dato Seri Anwar akan berjumpa dengan Pak Lah bagi membincangkan soal peralihan kuasa agar peralihan kuasa yang akan berlaku berjalan dengan aman dan tenang. Dato Seri Anwar juga akan mengadakan sidang media khas sekitar jam 11pagi 16 Sept bagi menerangkan lebih detail akan peralihan kuasa tersebut.

Rakyat Malaysia kian teruja, penyokong Pakatan Rakyat pasti berdebar-debar umpama debar pengantin lelaki yang mahu mengangkat nikah dihadapan tok kadi. Penyokong Barisan Nasional terus bernafas kencang umpama menunggu hukuman mati.

Seluruh Malaysia bahkan mungkin seluruh dia sedang ternanti-nanti apakah kesudahan yang bakal terjadi dalam kancah politik Malaysia dalam tempoh 2,3 hari ini atau mungkin hanya dalam tempoh kurang dari 24 jam ini. Apakah titanic Umno dan Barisan Nasional yang kian parah itu akan terus tenggelam atau berjaya diselamatkan. Jika ya Titanic Umno itu pasti tenggelam, kemanakah agaknya akan pergi nahoda-nahodanya?? Adakah mereka akan terus tenggelam dan “terpenjara” didasar lautan atau akan berusaha berenang mencari tepian agar boleh terus meneruskan kehidupan.

Jika apa yang diimpikan oleh Pakatan Rakyat ini menjadi kenyataan, pastinya sejarah baru dalam lanskap politik Malaysia akan tercipta. Buku-buku teks sejarah dan pengajian am sekolah-sekolah akan dicetak semula bagi menambah faktanya.

Namun yang pasti, rakyat Malaysia pada saat ini ternanti-nanti dengan penuh debaran dan kegelisahan. Mungkin dalam tempoh 2 atau 3 hari lagi atau mungkin dalam masa 24 jam lagi. Segala persoalan yang terdapat dalam artikel yang anda baca ini akan terjawab oleh realiti.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: